طراحی واکسن از پروتئین های مهندسی شده

دانشمدان با استفاده از روش های محاسباتی جدید پروتئین های مهندسی شده ای ایجاد کرده‌اند که به طور طبیعی وجود ندارند .ایجاد پروتئین‌های مصنوعی نتایج امیدوار کننده‌ای را در داخل بدن به عنوان واکسن عملکردی نشان داده است.این روش امکان مهندسی واکسن‌های ایمن تر و مؤثرتر را برای محققان فراهم می کند.

واکسن

واکسن ها موجب تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن در تولید آنتی بادی می‌شوند و یکی از موثرترین راه‌ها برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های عفونی به شمار می‌آیند . با توجه به پیشرفت های علمی جامعه‌ی پزشکی امروزه هنوز واکسن‌های مؤثری برای مقابله با بسیاری از عوامل بیماری زا مهم ، مانند آنفولانزا  ، تب دنگی و کرونا (covid_19) که به بیماری همه گیر تبدیل شده وجود ندارد .

 

https://ojdanesh.com/1399/9950/طراحی واکسن از پروتئین های مهندسی شده/

Respiratory Syncytial Virus

محققان یک الگوریتم طراحی پروتئین به نام TopoBuilder ایجاد کردند و این امکان را فراهم آوردند تا پروتئین‌ها به صورت مصنوعی و مهندسی شده تولید شوند مونتاژ پروتئین های مصنوعی که عملکردهای جدید دارند بسیار جالب است. (به مانند جمع کردن آجرهای یک لگو)

پروتئین های مهندسی شده در مبارزه Respiratory Syncytial Virus

تمرکز محققان بر طراحی پروتئین های جدیدی بوده که بتواند منجر به تولید نوعی واکسن برای مقابله با ویروس همگانی تنفسی (RSV) شود. (RSV(Respiratory Syncytial Virus موجب شکل گرفتن عفونت های جدی و سخت در ریه در افراد می‌شود که خصوصا گروه سنی نوزادان و سالمندان در توجه این عفونت قرار دارند . در حال حاضر با وجود چندین دهه تحقیق برای یافتن راه‌های درمانی تا به امروز  درمانی برای ویروس سینسیسیال تنفسی به وجود نیامده است .

پروتئین های مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه بر روی نمونه‌های حیوانی آزمایش می‌شوند و در نهایت سیستم ایمنی را به تولید پادتن های خاص در برابر عفونت و لکه های ضعیف در RSV تحریک کردند. یافته های حاصل از پژوهش موجب دلگرمی محققان است و امیدوارند با تقویت سیستم ایمنی بدن برای تولید پادتن های  خاص ، واکسن هایی طراحی کنند وه ویروس های عامل عفونت را به طور موثرتری هدف قرار دهد .

روش‌های ایجاد پروتئین‌های مصنوعی مهندسی شده کاربردهایی فراتر از ایمنی شناسی دارند و از آن‌ها می‌توان در شاخه های مختلف بیوتکنولوژی برای گسترش دامنه ساختاری و عملکردی پروتئین های طبیعی استفاده کرد. هم اکنون می توان از ابزارهای طراحی پروتئین برای ایجاد پادتن برای دیگر کاربردهای پزشکی مانند داروهای مبتنی بر پروتئین یا مواد بیولوژیکی کاربردی استفاده کرد .

 

 


 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *