نشانگرهای زیستی که کرونا ویروس را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند

پژوهشگران دانشگاه لوییزویل نشانگرهای زیستی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند بحران را در بیماران آلوده به  SARS-CoV-2 پیش بینی کند. کرونا ویروس جدید که به آن سندرم حاد تنفسی نوع 2 / (SARS-CoV-2) گفته می‌شود عامل بیماری کورونا ویروس یا همان COVID-19 است.  همانطور که می‌دانیم بر اساس داده‌های تائید شده این ویروس نخستین بار اواخر ماه دسامبر سال 2019 در شهر ووهان چین کشف شد و از آن پس تاکنون در سراسر جهان گسترش یافته و به یک بیماری همه گیر جهانی تبدیل شد.

از علائم شایع بیماری می‌توان به سرفه ، تب ، خستگی و اختلال در تنفس اشاره کرد در حالیکه با ادامه‌ی شیوع بیماری و تغییر ژنوم ویروس بسیاری از بیماران مبتلا دارای علائم جزئی و یا حتی بدون علائم هستند . این ویروس در برخی از مبتلایان موجب پنومونی شدید ذات‌الریه ، سندرم حاد تنفسی (ARDS) ، نارسایی اندام‌های متعدد و مرگ می‌شوند. ساز و کار دقیق مربوط به چرایی میزان شدت علائم ابتلا به کرونا ویروس در برخی افراد بالا و در برخی دیگر که در معرض ابتلای شدید ویروس هستند کمتر نمایان است هنوز ناشناخته است .

https://ojdanesh.com/1399/10285/نشانگرهای-زیستی-در-مبارزه-کرونا-ویروس/

سطح سلول‌های مختلف ایمنی در نمونه خون

بر اساس تخمین‌های صورت گرفته 20٪ از بیماران مبتلا به COVID-19 به نوع سخت آن مبتلا شده‌اند. برخی از این بیماران ممکن است تجربه‌ی هجوم سریع سلول‌های ایمنی به ریه‌ها برای مبارزه با عفونت را داشته باشند که همین امر امکان دارد باعث التهاب و ایجاد اختلالات انعقادی شود و در نتیجه منجر به آمبولی ریوی ، حمله قلبی ، سکته مغزی و ترومبوز ورید عمقی (DVT) شود که این امر می‌تواند بالقوه کشنده باشد.

محققان برای رسیدن به یافته‌های خود مقدار زیادی از سلول‌های ایمنی را در نمونه‌های خون بیماران کرونایی مورد ارزیابی قرار دادند و سپس مقادیر را با نمونه‌های خون گرفته شده از افراد سالم مقایسه کردند. براساس یافته ها تیم تحقیقاتی متوجه شدد که میزان نوع خاصی از سلول‌های ایمنی بدن ( نوتروفیل‌های التهابی با چگالی کم ) در برخی از بیماران که به دلیل کرونا ویروس به سختی بیمار می‌شوند بسیار بالا می‌رود . سطح بالای سلول‌های ایمنی بدن وضعیت بحرانی را نشان داده و خطر مرگ را در عرض چند روز افزایش داده است.

عملکرد نوتروفیل‌ها در مبارزه با کرونا ویروس 

نوتروفیل‌ها نوعی از گلبول سفید خون هستند که به عنوان نخستین خط دفاعی بدن برای مقابله با عفونت عمل می‌کند و در بهبود بافت‌های آسیب دیده و همچنین برطرف کردن عفونت کمک می‌کند که به دنبال ایجاد عفونت ، سطح نوتروفیل‌های خون افزایش می‌یابد. در طی عفونت ، نوتروفیل‌ها برای پاکسازی پاتوژن به محل می‌روند. البته بالا رفتن سطح نوتروفیل‌ها می‌تواند عوارض جانبی نیز ایجاد کنند. درست مانند اتفاقی که پس از ایجاد عفونت توسط دو ویروس دیگر از خانواده کروناها( SARS وMERS ) رخ داد .

شواهد نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به COVID-19 شدید ممکن است سندروم سیتوکین را تجربه کنند. این امر باعث تولید بیش از حد بسیاری از سیتوکین ها در پاسخ به عفونت می‌شود ، از این رو مقدار زیادی سلول ایمنی مانند نوتروفیل‌ها را جذب می‌کند. در نتیجه سلول‌های ایمنی بدن وارد بافت ریه می‌شوند و باعث آسیب می‌شوند. در شرایط بدتر ، طوفان های سیتوکین ممکن است باعث نشت بیش از حد رگ‌های خونی ، فشار خون بسیار کم ، لخته شدن خون و کمبود اکسیژن شود که سرانجام خرابی سیستم چند ارگان رخ می دهد.

تاثیر نشانگرهای زیستی بر وضعیت بیماری و پیشرفت آن

بر اساس یافته‌های تیم تحقیقاتی ، کشف نشانگرهای زیستی جدید می‌تواند در نظارت بر چگونگی پیشرفت بیماری در بیماران بستری در بیمارستان به پزشکان کمک کند. علاوه‌بر این ، تهیه یک آزمایش ساده برای پیش‌بینی شدت بیماری می‌تواند از طریق نظارت و درمان مناسب به کاهش اثرات بیماری کمک کند.

 زیر مجموعه LDIB به انعقاد مرتبط با COVID-19 (CAC) کمک می‌کند و می‌تواند به عنوان نشانگرهای بالینی جانبی برای نظارت بر وضعیت بیماری و پیشرفت استفاده شود. شناسایی بیمارانی که به سمت بحران LDIB و شرایط سخت بیماری گرایش می‌یابند و درمان زودرس و مناسب را انجام می‌دهند ، می‌تواند میزان مرگ و میر بیماران شدید COVID-19 را بهبود ببخشد. “

محققان معتقدند که جمعیت نوتروفیل‌های التهابی با چگالی کم ، انعقاد خون مرتبط با COVID-19 (CAC) را هدایت می‌کند که می‌تواند به عنوان نشانگرهای بالینی برای پیش بینی پیشرفت بیماری استفاده شود. شناسایی بیمارانی که ممکن است دچار یک بحران سلولی شوند ، بسیار مهم است. محققان تأکید دارند که انجام اقدامات درمانی زودرس و مناسب می‌تواند میزان مرگ و میر بیماران COVID-19 را بهبود بخشد. مطالعات گسترده علمی و پژوهشی در زمینه کرونا برای به دست آوردن روش های درمانی قطعی توسط پژوهشگران سراسر جهان همچنان ادامه دارد .

 

📌کپی برداری از این نوشته با استفاده از عبارت زیر به عنوان مرجع بلامانع می‌باشد:

“گردآوری شده توسط پروژه سرا اوج دانش؛ https://OjDanesh.com

برای برخورداری ازخبرهای علمی روز، در کانال تلگرامی ما عضو شوید:

Logopit 1589375360528


 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *