CAR-T cell و درمان بیماری‌های خودایمنی


 

 کاربرد CAR-T cell هادر درمان بیماری‌های خودایمنی

 

ایمنی درمانی با سلول های T مهندسی شده CAR_ T cell , تحولی شگرف در فناوری های نوین زیستی _پزشکی  

 

محققان با جایگذاری ساختار CAR در سلول‌های T تنظیمی (Treg) از تکنولوژی  CAR-T cell در درمان بیماری‌هایی غیر از سرطان بهره بردند.

پیش از این ساختار CAR تنها در سلول‌های effector بیان می‌شد چرا که این رده از سلول‌های T توانایی حمله به سلول هدف خود را دارند و در درمان و از بین بردن سلول‌های توموری موثر هستند.

 

Tregها درست برخلاف effectorها عمل می‌کنند، به نحوی که شناخته شدن آنتی‌ژن توسط آن‌ها در سطح یک سلول، از عملکرد و واکنش سیستم ایمنی بر علیه آن، جلوگیری می‌کند.

 

CAR-T cell و درمان بیماری‌های خودایمنیhttps://ojdanesh.com/?p=6853&preview=true

CAR-T cell

 

کاربرد ساختار CAR در سلول های T تنظیمی

 

•به‌کاربردن ساختار CAR در سلول‌های T تنظیمی می‌تواند در درمان بیماری‌های خودایمنی مفید واقع شود.

 

در این بیماری‌ها علت بروز بیماری عملکرد اضافی و نادرست سیستم ایمنی بر علیه بافت طبیعی خود بدن است ، بنابراین با استفاده از سلول‌های T تنظیمی هدفمند می‌توان از تخریب بافت‌ها توسط سیستم ایمنی جلوگیری کرد.

ازجمله این ناهنجاری‌های خودایمنی می‌توان به ردپیوند، مالتیپل اسکلروزیس (MS) و لوپوس اشاره کرد.

 

در این روش جدید لزومی ندارد که آنتی‌ژن انتخاب شده با بیماری ارتباطی داشته باشد، فقط کافیست که محل تجمع آنتی‌ژن تا حد امکان صرفا اختصاص به محل بروز التهاب داشته باشد.

 

برای مثال در MS آنتی‌ژن باید به صورت اختصاصی تنها در مغز بیان شود و برای بیماری کرون در روده‌ها. با توجه به اینکه تعداد آنتی‌ژن‌های این چنینی از تعداد آنتی‌ژن‌های سرطانی بسیار بیشتر است؛ به نظر می‌رسد که استفاده از CAR-T cell در بیماری های خودایمنی حتی نسبت به سرطان پتانسیل بیشتری داشته باشد.

 

✔ برتری دیگر سلول‌های T تنظیمی این است که آن‌ها به صورت خودکار به سمت محل التهاب کشیده می‌شوند و بنابراین هدف‌گیری آنتی‌ژن بسیار سریع‌تر، موثر‌تر، و اختصاصی‌تر خواهد بود.

پژوهشگران مطالعات پیش‌بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته اند و امیدوارند تا اواخر سال جاری میلادی وارد مطالعات بالینی شود.

 


برای جدیدترین مطالب تخصصی و علمی با ما همراه باشید

 


 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *